tisdag 23 mars 2021

 Vi riskerar att stryka med.....

Det hette allra först att vaccinationerna för 70 plussare skulle bli av i här Stockholmsregionen i slutet av januari i år. Sedan kom utsagorna om att det blir i slutet av februari i år. Sen hette det att de blir av i slutet av mars. Där är vi nu. Det heter nu vidare att det förmodligen blir i april i stället. Om det då blir av. Märkligt att vaccinations debaclet ständigt eroderar vår tilltro till vad maktens herrar och damer förmår, eller inte gitter åstadkomma. Menigheten kan enbart passivt åse hurusom spektaklet fortsätter som om det inte finns någon styrning inom Region Stockholm.  

De som blivit vaccinerade, ska bli ympade mot detta nya virus är hittills de äldre som det också ska vara, de äldre, de sköraste. Men så har det ingalunda blivit, så många andra i allmänt breda folk och yrkesgrupper inom breda området sjukvården (i vid allmänhet) har fått sina vaccinationsdoser all redan. På bekostnad av de som verkligen borde ha fått detta allra först.

Så de äldre, och nu avser jag 65–70 år och plus, får vackert sitta som en hund och vänta medan fullt friska yngre årgångar kommer glatt viftande på svansen. De har fått första sprutan, eller rent av andra. Alla de som har rätta åldern inne fortsätter sitta vackert och får fortsätta med detta tills vidare. Väntar på att vaccinet skall komma dem till del, fortsätter sitta vackert och riktigt underdånigt. Någon gång innan våren ändar till slut kanske blir det vår/ deras tur? Det är förstås ”tur” för Statsmakten samt Region Stockholm att vi äldre är så ytterst tålmodiga, t o m så uthålliga att vi själva riskerar att stryka med i värsta fall.

Den här Moderatledda regionala styret är oförmögna att leda arbetet, herregud så uselt skött. Blir så satans less på detta haveri. 

 

Anders Hammarlind, fri skribent, Järna.

2021-03-23

Inga kommentarer: