måndag 22 mars 2021

 

 

Häxbrygd modell Donald Trump

 

Det var sannerligen ytterst få röster som kom att fattas i valresultatet för Donald Trump. Han var riktigt nära att få fortsätta presidentskapet, skrämmande nära, utifrån sin hårt skruvade politik mot överhögheten, fast han själv är en del av samma övermaktsfär. Han vara sannerligen nära i det vi kallar nyckelstaterna. Han föll på målsnöret helt enkelt.  Han föll utan tvivel, men inte för honom själv överhuvudtaget och de miljontals följare han har. Inklusive merparten av det republikanska partiet.

Valet är stulet säger de gång efter annan. Trump ständigt i spetsen för detta missnöjesfälttåg. Men icke destominre, ingenting kan vara mer korrekt än att Biden vann.  Valet har gett det utslag som väljarna stod för. Dvs Joe Biden är president, den 46;e i ordningen. Fast Donald T medger förstås inte (överhuvudtaget) att han blev de facto besegrad, än mindre har han ringt till den 47;e presidenten och sagt sig vara just tillplattad. Han medger förstås inga nederlag. Men så blev det, hans outrotliga fixering banade vägen för stormningen den 6 januari. Och fortfarande idisslar han detta som ett drucket dygn efter annat. Jag vann, jag vann…..

Långt, långt före själva presidentvalet hade denne Trump fler gångar sagt sig inte vilja svara på om han kommer respektera val utfallet, och så blev det. Och när det inte ville sig för Trump ömsom hotade, ömsom vädjade han till Brad Raffensperger, statssekreterare i Georgia om att hitta 11 780 fiktiva röster. Ja precis, du måste hitta 11 780 röster. Tjänstemän och politiker inklusive hans egen tidigare Justieminister har sagt ifrån, Nej det är inte valfusk. Biden vann.  Allt tjafsande om ”det största lurendrejeriet i vår nations historia”, hans slagord att om ”ni inte slåss utav helvete kommer ni inte ha något land kvar” som han uttalade precis innan mobben satte av mot Capitol Hill.   

Trumps brutala policy mot ”träsket”, alltså maktsfärerna i huvudstaden Washington, höll nära nog på att sätta honom i det mäktiga förarsätet. 4 år till och därtill ytterligare 4 år kan man tro efter att ha åhört hans demagogiskt skickliga tal till sitt jublande folk   Och ha hört skränande folkmassor på andra håll runt om i det stora landet. Det är ju inte tillåtet förvisso att storma maktens boningar men för Trump existerar inte normala regelverk. Han gör precis som han vill. Demokratins regler väger fjäderlätt i hans solkiga hand. Jämförelsen med Mussolini är sannerligen befogad.

Och eftersom han redan kommit långt på vägen att göra det osannolika sannolikt så hade det därtill inneburet att demokratin i USA hade avskaffats steg för steg, pö om pö. Hade inte Corona epidemin drabbat även USA hade Trumps ekonomiska framgångar banat väg för ytterligare fyra år, och fyra till kan man tro. Han vet definitivt hur en slipsten skall dras. Han är ju bokstavligen folkets uttalade man. Hur vulgär, hur mycket han fabulerar, hur avskyvärd han än är förblir han ändock folkets man. I sina ögon, i folks ögonglober. Grundstommen i hans gärning är detta solklara som ryms i alltid mot etablissemanget i alla lägen trots att han själv är en del av detta etablissemang. Om än utstött för den paria han representerar. Därav grundstommen i hans ständiga hårdföra kamp mot det tydliga etablissemanget.

I det uppviglingstal han höll till sina bundsförvanter innan de bokstavligen tog honom på orden och stormade maktens boningar på Capitol Hill torde vara ett av de värsta i USA:s moderna historia. Det var en timslång exposé över alla oförrätter som drabbat Trump. Och detta evinnerliga tjat om valfusk som han åter ältade. Han skällde på allt och mobben gick mot Capitol Hill förstås. Trump sa ju, gå till Capitol Hill. De försökte ta sig in, en kvinna och Trump fanatiker tillika sköts till döds när hon försökte ta sig igenom en stängd dörr. Och bilderna inifrån Capitolium är redan nu klassiska. Med dragna pistoler, bakom en omkull vält möbel står säkerhetsvakterna och genom rutorna ser man pöbeln. Den dåvarande vice presidenten och alla andra politiker har skyndsamt flytt ner i källaren. Han flitiga försök att kuppa till sig till sig en andra valseger är inte på något sätt överraskande, han är sådan här skitstövel som person. Demokratiska spelregler, vanlig hyfs gäller sannerligen inte för denna moderna variant av en klassisk Mussolini made in USA på 2020-talet.

Trump har gett oss en helt igenom skruvad och personlighetsstörd, hämningslös narcissistisk maktgalning vars burdusa framgångssaga kan smitta oss också högst påtagligt. Kommentarer i närstående forum till SD här i landet vittnar om att den slutliga kampen börjat. Dessa virrhjärnor kan ställa med mycket sattyg. Och gör det förvisso om de får agera. Operation Storm som den kallas förefaller dock vara rätt stillsam i vårt land fortfarande medan man i USA bävar. Men stödet för Trump inom det republikanska partiet verkar inte ha mattats av. Han är i egenskap mot etablissemanget deras främste förkunnare. Och stormvarningen är förstås högsta realitet, och många Proud Boys finns överallt i detta groteska vapen inferno.

Trumps ständiga utrensningar bland de egna leden visar på att han alltmer omges/omgavs av alltigenom alltmer enfaldiga och rent av korkade ja sägare. Ta hans sista advokater, vilka dårpippi idioter.  Antalet närstående medarbetare som slutat/fått sparken går det inte längre att hålla ordning på.  Nu sist är det den tidigare vice presidenten som drabbats av Trumps tydliga förakt, de är svaga människor i hans skruvade huvud.  Trumps alltigenom flirtande med allehanda beväpnade milismän i USA är mer än bara just oroväckande. Stand by som han sa till Proud Boys. Hans ständiga ifrågasättande av vetenskapen, hans vantolkningar av den amerikanska historien. Hans ständiga försök att övertyga vetenskapen om att han vet bättre än de, är mestadels bara korkat, men icke desto mindre sanning för Donald Trump. 

Men stormningen i Washington kan förebåda att han till slut ändå stoppas en gång för alla. Men det ska vi inte tro på alls, törs jag påstå.  Hans anti-politik lever vidare i all dess otäckt övergripande och rent av smittande förmåga. Och Proud boys finns kvar i landet. Likaså alla de 65 miljoner som röstat på Trump. Att avsätta honom via Riksåtalet kommer stupade på att det republikanska partiet inte har kraft nog eller vågar sig på just detta. Trump är för stark helt sonika. Och därmed sprack också Riks åtalet.

Det handlar i Trumps inre politiska värld om att förskjuta värdegrunderna, alltså göra det tidigare helt otänkbara självklart och det tidigare självklara otänkbart. Det brukar i högerextrema kretsar kallas ”metapolitik”. 

”Vanliga” människors öde, deras ekonomiska situation (och utsatthet) är nyckeln till Trumps exempellösa framgång och det höll nära nog bära hela vägen en gång till, han snubblade tack o lov på målsnöret. Bilderna inifrån Capitol Hill är verkligen bisarra, ta fotot med säkerhetsvakterna bakom omkullvälta bord som riktar vapnen mot pöbeln som är på ingång. Vad är det han satt igång denna Donald Trump? Trodde han, ja förmodligen, att operation Storm skulle ändra valresultatet? Att han skulle fortsätta som president trots att Biden vann? Och hur skulle det gå till? I det totala kriget som en av hans söner förvirrat sa?

Högst intressant är hur Trumps fall påverkar hans beundrare här i vårt land. Vad drar de för slutsats av Trumps nederlag?  Ola Larsmo skriver i DN ”De som hjälpt till att sprida de lögner om valfusk, som gång på gång tillbakavisats av valfunktionärer och tjänstemän från bägge partierna, har stort och oavvisligt ansvar” och detta har flera närstående SD forum i hög grad medverkat till.  Frågan är om de ens kommer överväga att skrota Trump vurmandet.  Detta är förstås demokratins grundproblem, de som händer är att demokratin övertas av demokratins dödgrävare. Som i Polen idag, som Ungern idag. Självklara favoritländer för ett speciellt svenskt parti. Och som i Italien tidigare, som i Tyskland tidigare. Om än i annan form så ändock en ny modern struktur på nyfascismen.

Ta detta med kampen mot Träsket, byt ut den amerikanska huvudstaden mot Bryssel istället och den gigantiska byråkratin därstädes. Samma maktmönster där som i Washington. Samma överdådiga byråkrater som styr och ställer och alltmer distanserat från det folk som de säger sig representera. Det hänger väl på om Åkessons parti verkligen vågar ge sig in i denna extremt bisarra häxbrygd. Det kan sluta precis hur som helst. De kan förstås vinna men också fastna i en utplånande ökenvandring. Ni minns kanske hur de kristna enligt vår Bibel tågade ut ur Egypten men fastnade i decennier i ALU-området. Bara sand och enbart evinnerliga grushögar.  

Trump är nu före detta president och som sådan är han numer också mottaglig för flera juridiska processer. Presidentrollen satte stopp för alla de juridiska processer som existerar. Nu är det fritt fram. Och det är inte lite krut som väntar Trump. Hans skatteskulder och lån som han tagit kommer skjuta honom i sank. Cyrus Vance högsta åklagare i New York utreder såväl långvariga kriminella handlingar i hans företag sägs det.

Hans deklarationer kommer bli offentliga till slut och hans företag har med säkerhet stora problem med försäkringsbolag, Skattemyndigheterna samt en rad Banker. För att inte tala om de tvistemål han har med kvinnor för hans sexuella trakasserier.

Och - inte minst- Trumps brorsdotter som stämt Donald Trump för Donalds skumrask beteende då arvet efter pappa Fred Trump fördelades och det inte gick rätt till. Hennes kommentar om Donald Trump är väl så passande och alltigenom insiktsfull; För Donald Trump ” är bedrägeri hans sätt att leva”. Skulderna i företaget Trump Co uppgår till minst svindlande 1,2 miljarder och skall betalas inom de närmaste åren. Men ta fasta på bedrägeri är hans sätt att leva. Så är det. Inget kommer ändras.

Häxjakt kallar han det när han kommer i det ständiga blickfånget, står anklagad för men så uppträder en psykopat helt sonika. Strunta i hans anklagelser, döm eländet för alla de skumrask affärer han utfört under alla dessa år.

På vårt lokala plan, här i Södertälje kommun, fortsätter den lokala mediestrategen herr Tommy Hansson (SD) älta Trumps goda sidor enbart.  Att Trump varit så utomordentligt framgångsrik och borde ha ” belönats med Nobel fredspris.” Yepp, så står det skrivet i form av vokaler och konsonanter.  Det år precis vad det handlar om. Kerstin Lundgren, riksdagsman för Centerpartiet, skriver att ”ingen borde vara förvånad över att Trump till slut också skulle underminera sitt eget lands demokratiska institutioner”. Hade han lyckats hade också han gått fram på den vägen och avskaffat det demokratiska styrelseskicket.

Lokalt här hemma kan vi förväntas oss en striktare och aggressivare SD policy, dvs mer krut och mer slag på maktens boningar Se som exempel på detta att det partiet nu vässar sina kanter och blåser hårdare tag mot Muslimer överlag. Alla invandare skall väck och detta är sannerligen att exploatera Trumps retorik Grande. Detta bådar inte gott. ”Direkt stötande” framhåller moderatledaren som plötsligt ser sina förhoppningar grusas, men det ”direkt stötande” är för det partiet mer en fjäder i hatten, det är så en slipsten skall dras.

Trumpismen är här med råge.  Richard Jomshof (SD) vet hur man allra bäst nyttjar Trumps grova yxhuggs teknik. SD har snabbt som ögat anammat delar av Trumps politiskt retoriska grepp. Vilket kommer föra dem framåt i opinionssiffrorna ska man nog tro på. Illa är det förstås, riktigt illavarslande.

 

Anders Hammarlind, fri debattör.

Inga kommentarer: