söndag 19 februari 2017

Det barbariska Sverige




Skammen och skulden  banade väg för vår  moderna  asylpolitik. Aldrig mer vänder vi ryggen åt flyktingar som söker skydd  sa man  åren 1944/45.  Aldrig mer kommer det höras stoppa jude-importen.  Efter hand  blev vi en fristad för  de som hade fullgoda asylskäl. Vi har tagit emot flyende från kommunistiska diktaturer. Som för alla de som kom från Ungern, Tjeckoslovakien, Jugoslavien m.fl. Vi har tagit emot från fascistiska stater  som Spanien, Grekland, Chile m.fl. Och vi har tagit emot hårt trängda folkgrupper.

Från 1945 och fram till och med 2011/12 var vår linje asyl ges till de som är flyktingar enligt internationella konventioner. Från 2011/12 ändrades dock vår officiella framtoning till att mer bli i form av att vi tar emot de flesta. Vår signalpolicy skiftade färg. 
Förändringen blev glasklar då dåvarande migrationsministern Billström(M) yppade att vi har väl någon form av tak i hur många vi kan ta emot, vågade säga volym. Varpå han kölhalades grovt av dåvarande statsministern. Aldrig har någon minister i modern tid råkat ut för en sådan extrem avhyvling. Och oppositionen höll med. I ett Facebook inlägg den 4 februari 2013 skrev  Stefan Löfven om Moderaternas nya politik:
"Nu har man pekat ut en av samhällets mest utsatta grupper: de människor som söker skydd från krig, terror och förtryck. De gör det med ett avhumaniserande språk, där människor på flykt från krig beskrivs som "flöden" och "volymer". Det är oanständigt."
Sagt med all tydlighet.

Idag är vi hårt trängda. Många undrar hur vi ska lyckas med integrationen. Möjligen kan det gå vägen. Möjligen kan det gå men det beror i mångt och mycket på vad de själva bestämmer sig för. Flyktingarna från Jugoslavien  har efter på tok för lång tid ändå lyckats väl i integrationen. Många unga  som kommit från Afghanistan har på kort tid, blott några år kommit upp i nästan samma förvärvs tal som inhemska ungdomar. För merparten av de som  kommit återstår det dock en lång, lång, lång  anpassning vars slutresultat blir avgörande för vårt samhälle. Allt medan media är fyllda av ohygglig media sanning så menar de flesta att det är kav lugnt, trots allt. Få ihop det den som kan.

40 000 flyktingar skall utvisas säger Inrikesminister Ygeman(S). Alltså de som inte har asylskäl helt enkelt. Och frågorna om hur detta logistiskt och humanistiskt skall gå till är ödesfrågan och är utan svar idag. Och nu sitter vi fast i ett skruvstäd. Dels med att få integrationen att fungera hjälpligt. Dels den ohyggligt svåra problematiken med att utvisa folk till stater som det inte går att utvisa till. Den gamla humana flyktingpolitiken bygger på att de som kommer hit flyr för sina liv bokstavligen. Men om sakskälen är mer i samklang med det som vi kallar ekonomiska flyktingar, vad gör vi då? Hur utvisar vi  40 000? Om de som ska lämna ändå får  stanna lämnar vi därmed  också helt och hållet  asylpolitikens grund fundament.

40 000 skall utvisas. Migrationsverket och Gränspolisen ligger i startgroparna. Samhället skall ”utveckla hållbart återvändande” och ”utveckla återanpassningsprogram”. Genomföra en ”kapacitetsuppbyggnad för stärkandet av tillämpningen av återvändardirektivet”. Tvångs återvändandet  skall verkställas i samarbete med andra EU-stater. Det förr så hårt kritiserade REVA skall dammas av, alltså Gränspolisen kommer arbeta operativt överallt. Migrationsverket och Gränspolisen talar  om att vi måste ha ett ”gemensamt språk”. Det sista betyder att vi måste vara samlade och överens om vad vi gör när kritiken tilltar. Att vi är eniga och står emot.
Nu måste vi  till slut bestämma oss. Och hur vi än gör kommer vi sitta fast i ett skruvstäd av omöjligheter. Och de 49 000 som Gränspolisen tror kommer gömma sig hur skall vi hantera detta? Lägga locket på?

Orsakerna till allt detta är förstås flera men en avgörande del ståtar Fredrik Reinfeldt för. Hans böcker det sovande folket med fler mynnar ut i att svenskarna är hopplöst förälskade i att staten tar han om dem. Från vaggan till graven har alltid staten en avgörande hand med i spelet. Och är utsiktslöst förlorad i tron på att staten alltid bistår dem. I Ronna år 2006 sa han att om det inte vore för alla invandrare så skulle Sverige vara förlorat,  ja han sa barbariskt.

Anders Hammarlind


http://intressant.se/intressant 

<a href="http://www.frisim.com/ping/?u=http://www.andershammarlind.blogspotse/"><img border="0" alt="Pinga Frisim" src="http://frisima.s3-external-

Inga kommentarer: