fredag 18 augusti 2023

KRISTERSSON, STATSMINISTERN FÅR INTE MÅNGA RÄTT. HITTILLS BOM PÅ ALLA

 KRISTERSSON HOPPADE SOM VANLIGT& BRUKLIGT I FEL TUNNA

Koranbränningarna har satt fingret på avtryckaren. Vi har terrordådet på Drottninggatan fortfarande i minnet. Hanteringen av de upprörda muslimska staterna som dess befolkning har mycket mer att önska av en regering här i Sverige där statschefen säger sig arbeta såväl dag som natt med de upprörda globala känslostormarna.

I ett första skede lutade de sig mot strategin att det här blåser över. Det gick inget vidare. I andra skedet klev en mestadels okänd minister in på scenen och hemföll åt en tuppfäktning. Detta gick självfallet fel. I det tredje skeendet påbörjade den svenska statsmakten unisont mumla om att Ryssland låg bakom. Men styrd av Ryssland, glöm det.

Kristersson vale fel taktik från dag nummer ett. Ändå gick det snett och går fortfarande vingligt. Nationalekonomen Lars Calmfors gav så tidigt som den 26 juli (i DN) en tydlig fingervisning om vad statsministern istället borde kunna åstadkomma. Tala direkt till den arabiska Tv-publiken. Tala i Al Jazeera (täcker hela arabvärlden) och lägg fram de svenska ståndpunkterna och visa förståelse för upprördheten. Plus överbrygga alla de desinformationskampanjer som pågår om Sverige och att vi glatt låter Koranen brinna. Att rysarna gärna underblåser detta är ju inte förvånande men att de styr, är helt uppåt väggarna.

Koranbränningarna då?

Var på plats vid Mynttorget här om dagen och det var en beklämmande uppvisning i amatörfreakshow. Koranen brann ånyo flera gånger och Erdoğan och de andra fick hur mycket vatten som helst på sina kvarnar. Mannen från Järna stampade på Koranen vid ett flertal tillfällen. Hånlog mot de fåtaliga arabiska motståndarna på plats. Gick fram och tillbaka (främst för att se att kameran visade bra bilder fortlöpande). Försökte jonglera på fotbollsmanér med skriften (nej, han var usel även på detta) och den andra mannen (från Södertälje) tog liksom sats mot muren vid Slottet och vände sig om och höll flera kort-korta tal till oss som inte hörde särskilt bra vad han försökte formulera. På Tik Tok (av alla ställen) sänder de här två herrarna ut sina konster.

För det är inte alls att värna om yttranderätten genom att låta böcker brinna i en hafsigt arrangerad wacky bump performance. Yttrandefriheten är till för att alla de som vill och behöver, just, yttra sig och ska så få göra. Tända eld på den signifikanta religiösa boken som herrarna från Södertälje håller på med är att vanhelga denna heliga princip som vi har här i landet, alltså om rätten att yttra sig. Dessutom är det att hetsa mot folkgrupp som herrarna från vår kommun sysselsätter sig med. Och att polismakten skall skjutsa herrarna både till och från spektaklet är bara det inkonsekvent svenskt. De kan väl åka pendeltåg som oss andra.

 

Anders Hammarlind

Järna, Södertälje

fri skribent

Inga kommentarer: