tisdag 28 maj 2019

Kristersson vaknar och ser bara elände






Moderatledaren Ulf Kristersson har i hög grad tagit ett rejält grepp om dagens integrationspolitik. Han har uppriktigt sagt sin mening. Tror jag, med reservation. Vi får väl se om detta är seriöst på riktigt. Man kan dock förstås givet undra över varför han aldrig sagt någon klargörande mening tidigare. Chanser har ju funnits i mängd. Först nu öppnar han upp och han låter nära nog snarlik Sverigedemokraterna. I princip säger han detsamma som de, fast det är ju å andra inte helt omöjligt nu för tiden. Om integration utspelas följande utbyte i den aktuella DN-intervjun. Är du självkritisk. ” Ja, verkligen. Vi har aldrig haft en genomtänkt tanke….det har varit misslyckande på misslyckande……det som vi har gjort i Sverige de senaste 20 åren fungerar inte.”

Ulf Kristersson har varit politiker under alla dessa 20 år och har inte sagt något överhuvudtaget som är i paritet med ovanstående citat. Så dags nu kan tyckas. Bilden är dock inte så enahanda svartvit som många utgår ifrån. Som Kristersson själv. Vi har i vårt land haft invandring sedan slutet på andra världskriget. Och det har förvisso gått någorlunda bra överlag.  Trots alla s.k. livsfarliga finnar med knivar, alla falska flottiga spanjorer och alla heltokiga greker o.s.v. Utan invandringen hade detta aldrig varit möjligt, alltså framgångarna som blev till rekordåren. Som gav oss all denna välfärd, men ändå, utan invandring hade det blivit platt fall. Överallt omkring oss har vi invandrare som också arbetar sida vid sida med svenskar som andra som även de invandrat. Ta en titt i personalliggaren på ditt företag så ser du. Fast du vet ju ändå. Alla de här människorna som varit här i decennier vill delar av SD skicka tillbaks till ett okänt öde. Men ut ska de ? De är inte riktiga svenskar helt sonika som partiledaren sa i senaste svenska valdebatten.  I Södertälje där jag bor kan man ju undra hur det skulle gå om SD;s vilja blev rådande på Scania, AstraZeneca, kommunen och sjukvården för att inte tala om alla andra mindre företag.

De män som tagit sig hit från Afghanistan exempelvis jobbar jämbördigt med vanliga inhemska män. Alltså de från Kabul som kom före dagens ensamkommande ungdomar.  Och vi har invandrare på alla poster runt om i Sverige. Och det har gått hyfsat bra i stort. I World Values Survey har de nu dykt på djupet gällande integrationen. Inte en dag förtidigt.  Sverige är extrem landet annorlunda i en internationell jämförelse, lägg det på minnet.  Av de som kommit hit har den absoluta majoriteten mer eller mindre anpassat sig hyggligt till det här nya landet. Trots att vi är så avvikande i vår Skandinaviska sfär. Men de har anpassat sig vilket förvisso är något som borde vara väl så naturligt. ”Känner du dig hemma i Sverige” svarar 57 % ja mycket på medan 32 % svarar ja, lite. Det vill säga 89 procent. En aktuell nyhet som det är helt och hållet tyst om i SD;s närstående sociala medier. Och inte undra på det, här kommer någon och påstår utifrån 6000 röster att integrationen ändock fungerat acceptabelt. Styrkan i SD;s sociala medier är att de oförtrutet nagelfar allt som går snett men de gör det ohyggligt enögt och de befäster fördomar dagligen. Att World Survey visar på fakta som inte duger, ja då råder som vanligt cynisk tystnad. SD har heller ingen politik riktad mot de som bott häri generationer förutom att de inte är svenskar. Vad betyder det? Vad göra? I SD;s politik är det tomt på hyllorna gällande utforslingen av alla dessa invandrare.  Många ord ändrar inte på intrycket av tomt hatiskt prat.

6 % av de som flyttat hit känner sig inte hemma här. Trångboddhet, hög kriminalitet, låg tilltro, dystra utanförskapsområden. Kort stubin, självvalt utanförskap och med skruvade extrema manliga normer så går det förstås åt skogen. 6 % är detsamma som stora problem. Men de flesta känner sig hemma i vårt land. Men många avskyr det, hatar det nya landet och lever därav som de gör. De skjuts, det stjäls och de lever rövare och lyckas fortsätta med detta och de urinerar bokstavligen på landet som föder dem. 

Och man kan tycka att de mer traditionella partierna kunde vara betydligt seriösare än gapa om rasister här och där istället för att våga tala om detta på rätt sätt. Vad är då rätt sätt? Läs ovan så fattar du. 


2) Ljuset i tunneln ? 

Tingsrätten i Kalmar kom fram till att mannen inte gjort sig skyldig till grovt bidragsbrott. Den högre instansen Göta Hovrätt kom fram till samma slutsats. Nej det var det inte fråga om grovt bidragsbrott trots att mannen fått ut över 200 000 kronor. Två juridiska instanser har inte funnit mannen i fråga skyldigt till detta bidragsbrott. Han har inte kunnat dömas för brott gällande utbetalt underhållsstöd, barnbidrag, flerbarnstillägg samt bostadstillägg. Allt som allt 236 867 kronor. Mannen har hela tiden sagt och medgett att jag har gjort det men utan uppsåt för jag kan för dålig svenska. Han har dock genomgått två mastersutbildningar i engelska här i landet. Alltså en högskoleutbildning.

Barnen var utomlands sedan länge, han hade kryssat i rutan ”jag tar hand om barnet” och det hade han gjort gång efter annan. Det är – för att använda det juridiska språkvalet- ”inte tillräckligt för tingsrätten ska anse det ställt bortom rimligt tvivel” och därmed ska han heller inte dömas för brott. Det heter vidare att han inte förstått att lämnandet av en oriktig uppgift om föräldrapenning trots att barnen befann sig utomlands en längre tid, de gick i skola i Jordanien. Alltmedan X samlade på sig de bidrag han kunde erhålla trots att de bidrag han kvitterade ut var bosättningsbaserade, alltså för boende här i Sverige. Barnen var bosatta längre än 1 år utomlands. Man kan behålla vissa bidrag om vistelsen utomlands är under 12 månader. Men icke så i detta fall.

I Sverige förväntas vi känna till samhällets lagar trots att de är enorma i sin volym omfattning. Vi ska känna till lagen helt enkelt men för X kommer här en utväg ut ur dilemmat. Han kan slingra sig ut ur åtalet. Tingsrätten skriver och Hovrätten instämmer ”har det enligt tingsrätten framgått att X inte behärskade svenska språket” och tingsrätten menar att han inte förstått innebörden av lagtexten. Detsamma säger Hovrätten. Och då kan inte heller MO anses ”ha agerat uppsåtligen” vilket kan öppna dörrarna till mängder med människor som från nu och framöver helt sonika kan säga att jag förstår inte svenska så bra, och har heller inte förstått, så något uppsåt finns inte.  Hur många svenskar förstår inte lagtexten? Herregud vad ska detta leda till?

Trots att X genomgått två mastersutbildningar. Det är sannerligen inte någon analfabet vi talar om. Utan om en utbildad människa. Det här kan förstås bli ”räddningsplanka” för alla de människor som från och med nu ställs inför rätten. 1) Jag kan inte svenska så bra. 2) Och har därför inte haft något uppsåt att begå brott då jag som sagt inte kan svenska så bra. 3) Jag har inte förstått lagtexten……………..
Illavarslande.


Anders Hammarlind

http://rpc.twingly.com/ 






Inga kommentarer: